Pepperkaker uten gluten og melk

Pepperkaker uten gluten og melk

Knallgode pepperkaker med masse smak er fullt mulig å lage uten både gluten, melk og egg. Se bare her!

Oppskrift av: Kathrine Kragøe Skjelvan

Ingredienser

  • 250 g

    Mørk sirup
  • 125 g

    Farin
  • 75 g

    melkefri melange
  • 1.25 dl

    vegetabilsk melk
  • 500 g

    lyst glutenfritt mel
  • 1.5 ts

    natron
  • 1 ts

    pepper (finmalt)
  • 1 ts

    ingefær (finmalt)
  • 1 ts

    nellik (malt)
  • 1 ts

    kanel (finmalt)
  • Slik gjør du det:

    Kok opp sirup, sukker, soyamelk og margarin. Avkjøl til det er helt romtemperert før du rører inn mel, natron og krydder. La så deigen stå i kjøleskap til dagen etter.
    Kjevle ut i lyst glutenfritt mel. Bruk gjerne kjevle med silikontrekk. Stikk ut figurer eller bruk et enkelt kjøkkenglass som form.
    Stekes ved 170ºC i ca. 7-10 minutter.