Pepperkaker uten gluten og melk
Knallgode pepperkaker med masse smak er fullt mulig å lage uten både gluten, melk og egg. Se bare her!
Oppskrift av: Kathrine Kragøe Skjelvan
Ingredienser
250 g
Mørk sirup125 g
Farin75 g
melkefri melange1.25 dl
vegetabilsk melk500 g
lyst glutenfritt mel1.5 ts
natron1 ts
pepper (finmalt)1 ts
ingefær (finmalt)1 ts
nellik (malt)1 ts
kanel (finmalt)Slik gjør du det:
Kok opp sirup, sukker, soyamelk og margarin. Avkjøl til det er helt romtemperert før du rører inn mel, natron og krydder. La så deigen stå i kjøleskap til dagen etter.
Kjevle ut i lyst glutenfritt mel. Bruk gjerne kjevle med silikontrekk. Stikk ut figurer eller bruk et enkelt kjøkkenglass som form.
Stekes ved 170ºC i ca. 7-10 minutter.