Hopp til hovedinnhold
Pepperkaker uten gluten og melk

Pepperkaker uten gluten og melk

Knallgode pepperkaker med masse smak er fullt mulig å lage uten både gluten, melk og egg. Se bare her!

Oppskrift av: Kathrine Kragøe Skjelvan

Ingredienser

250 g

Mørk sirup

125 g

Farin

75 g

melkefri melange

1.25 dl

vegetabilsk melk

500 g

lyst glutenfritt mel

1.5 ts

natron

1 ts

pepper (finmalt)

1 ts

ingefær (finmalt)

1 ts

nellik (malt)

Slik gjør du det:

Kok opp sirup, sukker, soyamelk og margarin. Avkjøl til det er helt romtemperert før du rører inn mel, natron og krydder. La så deigen stå i kjøleskap til dagen etter.
Kjevle ut i lyst glutenfritt mel. Bruk gjerne kjevle med silikontrekk. Stikk ut figurer eller bruk et enkelt kjøkkenglass som form.
Stekes ved 170ºC i ca. 7-10 minutter.