Pepperkaker
Ingen jul uten lukten av pepperkakeduft I hele huset!!;) Dette er en kjempegod sirupsnippoppskrift. Men den funker også veldig bra til å lage firgurer med!
Oppskrift av: Leif Inge Bårdsen
Ingredienser
500 g
sirup, lys250 g
sukker200 g
meierismør1 kopp
varmt vann1 ts
pepper1 ts
ingefær1 ts
nellik, malt1 ts
kanel, malt2 ts
natron1.5 ts
stjerneanis, malt800 g
melSlik gjør du det:
Sirup, sukker, margarin og vann varmes opp.
Skal ikke koke!
Ta gryta av platen og tilsett resten av ingrediensene. Rør godt om å la stå natten over.
Som sagt så er dette en kjempegod oppskrift på sirupsnipper. Men kan brukes til figurer også slikt jeg har gjort.
Deigen kjevles til passe tykkelse. Trykk ut figurer med utstikkere. Settes på brett med bakepapir. Jegpleier alltid å pensle med litt sirupsvann på figurene. Det gir en fin glans. Jeg bare rører ut litt sirup I varmt vann.
Stekes på 200grader til de blir gyldne. Ca 8-10 min
Pyntes med melisglasur. Jeg lager glasur av 1 eggehvite og melis. Tilsett melis til du får en tykk fin glasur.
Jeg har også fylt mine pepperkaker med smørkrem.
110 gr smør
250 gr melis
2 ss sitronsaft
gelefarge
Pisk smør og melis hvit og luftig. Ha I sitronsaft. Del opp smørkremen I forskjellige boller vist du vil ha flere farger. Rør i gélefarge.
Smør den på pepperkaken med en palett eller kniv.
Kos deg med julebaksten;)