Pikekyss
Enkle, dekorative og smakfulle pikekyss, eller marengskyss, om du vil.
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
Ingredienser
Slik gjør du det:
Sett stekeovnen på 100 °C og dekk et stekebrett med bakepapir.
Ha alle ingrediensene i en bolle.
Kok opp en kjele med vann og sett bollen over det kokende vannet. Visp med håndvispi ca. 4 minutter til sukkeret er oppløst.
Når det gjelder denneoppskriften vil jeg understreke at det er viktig at du bare rører eller visper for hånd, og ikke mikser, når sukker skal løses opp i eggehvitene.
Visp lett med en stålvisp til du ser at sukkeret er oppløst. Det er dette steget som avgjør om du får en fin og glansfull marengs uten synlige sukkerkorn.
Hell røren over i en mikserbolle og hamaskinen på laveste hastighet de første 4 minuttene.
Deretter kan du skru opp hastigheten til middels hastighet.
Dafår du en perfekt marengs.
Hvis du vil farge marengs er det best å tilsette noen dråper pastafarge helt mot slutten av vispingen. Tilsetter du for mye, kan det påvirke smaken.