Piroger med ost og skinke
Disse pirogene blir så luftige at de nesten flyr avgårde av seg selv.
Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie
30 minutter
BakverkIngredienser
4 porsjoner
1 pk
butterdeigplater1 stk
løk2 fedd
hvitløk2 ss
olivenolje1 ts
oregano tørket0.5 ts
salt og nykvernet pepper75 g
hvitost150 g
skinke1 ss
hvetemel1 stk
egg3 ss
sesamfrøSlik gjør du det:
Tin butterdeigplatene og sett stekeovnen på 225 grader.
Skrell løken og hvitløken og finhakk dem. Surr dem i en stekepanne sammen med olivenoljen, oregano, salt og pepper i noen minutter til løken blir blank og myk. I mellomtiden river du opp osten og skjærer skinken i småbiter. Bland alt fyllet sammen.
Dryss et tynt lag med hvetemel på bordet og legg på butterdeigplatene i en stabel. Kjevle dem ut til en firkant på ca. 40 x 40 cm. Løft deigen opp fra bordet innimellom og forsikre deg om at den ikke sitter fast. Dryss eventuelt på litt mer mel.
Del deigen i firkanter 12 x 12 cm.Fordel på fyllet før du pensler kantene med sammenpisket egg. Brett sammen pirogene til trekanter. Bruk en gaffel til å trykke kantene godt sammen. Legg pirogene over på stekebrettet og pensle toppen med egg. Strø sesamfrø over.
Stekes midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl pirogene litt på en bakerist før de spises.