Pizookie med sjokoladebiter og iskrem
Dette er den beste og mest syndefulle delikatessen som finnes på jord.
Oppskrift av: Nina Gholami
Ingredienser
2 dl
hvetemel14 ss
Usaltet smør1 dl
brunt sukker3 ss
sukker2 ts
Vaniljeekstrakt0.5 ts
natron0.5 ts
salt1 stk
Stort egg1 stk
Stor eggeplomme1 dl
SjokoladebiterSlik gjør du det:
Forvarm ovnen til 250 grader.
Bland sammen hvetemel, natron og salt i en stor bolle. Sett dette til siden foreløpig.
Smelt 10 ss av det usaltede smøret i en mellomstor panne på medium varme. Visp konstant frem til smøret får en gyldenbrun farge. Ta pannen vekk fra den varme platen og sil av smøret over på en bolle. Dette gjør du for å kvitte deg med skum som har dannet seg i smøret.
Rør inn de resterende 4 ss av smøret i bollen med det smeltede smøret. Rør til den smelter helt. Visp inn sukker og vaniljeekstrakt til det blir en jevn røre. Så visper du inn egget og eggeplommen til det også blir jevnt. Tilsett melblandingen og pisk til det akkurat er blandet sammen. Tilsett forsiktig noe av sjokoladen (men ikke hele) oppi deigen.
Fordel deigen utover en stekepanne som tåler godt med varme og strø over med de resterende sjokoladebitene. Sett i ovnen. Kaken er ferdig når kantene blir gyldenbrune og det er mykt i midten. Ca 15-20 minutter.
Serveres lun sammen med iskrem og eventuelt noe sjokoladesaus/karamellsaus.