Pizza
Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
PizzaIngredienser
Deig
3 dl
vann, lunkent8 dl
hvetemel0.25 pk
gjær0.5 ts
salt2 ss
oljePizzasaus
2 ss
finhakket løk2 fedd
finhakket hvitløk1 ss
olivenolje1 dl
tomatboks3 ss
tomatpuréSlik gjør du det:
Rør sammen alle ingrediensene unntatt olje til en smidig deig. Tilsett olje og elt til oljen smører seg rundt deigen og slipper bakebollen. Dekk bakebollen med plast og la deigen heve 40-50 min. Pizzasaus Finhakk løk og hvitløk og surr myk i olje. Tilsett hermetisk tomat og tomatpure. Kok opp og la trekke uten lokk i 20-30 min til en fyldig saus. Smak til med salt og pepper ev litt sukker . Smør tomatsausen i et tynt lag utover pizzaen, legg over strimler av skinke, pepperoni, kjøttboller, stekt sopp eller annet. Avslutt ev hakkede friske urter og litt revet parmesan eller lagret gul ost eller skiver av fersk mozzarella eller blåmuggost. Mager variant kan være å legge over noen små klatter med Kesam. Helt enkelt: Hell ev litt god olivenolje over pizzabunnen, dryss over litt flaksalt og legg over litt frisk rosmarin..