Popcakes grunnopskrift
Slik lager du popcakes...
Christopher Sjuve
60 minutter
BakverkIngredienser
150 g
sukker1 stk
vaniljestang1 ts
kanel2 stk
egg150 g
smør, smeltet og avkjølt150 g
hvetemel4 ss
kakao2 ts
bakepulverOstekrem
100 g
kremost1 ts
vaniljesukker200 g
melisGlasur
400 g
........Slik gjør du det:
Start med sjokoladekaken. Forvarm stekeovnen til 170 grader. Splitt opp vaniljestangen og skrap ut frøene. Visp eggedosis av egg, sukker og vanilje.
Sikt sammen mel, kakao og bakepulver og rør det i eggedosisen vekselvis med smeltet smør.Stek kaken i smurt form i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken helt. Rør sammen kremost, melis og vaniljesukker. Smuldre kaken fint, gjerne med elvisp, og rør smulene i ostekremen.
Rør det hele godt sammen til en konfektaktig masse. Form 20 små kuler av massen. De skal veie ca. 30g. Bruk gjerne vekt så alle kakene blir like store. Sett kakene i kjøleskap så de stivner helt før de skal glaseres.
Montering av kakene
Smelt Candy Melts over vannbad eller i mikroovn, se anvisningen på pakken. Bruk små trespidd til å sette kakene på. Dypp 1 cm av spiddet i Candy Melts og stikk det 2/3 inn i kaken. Dette er viktig, ellers kan kaken skli av pinnen. La candy Melts stivne så kaken sitter godt fast. Stikk pinnene i oasis eller en stor potet. Så skal hele kaken glaseres. Dypp kaken rett ned i bollen med smeltet Candy Melts og trekk den rett opp. Ikke rør rundt med kaken, da risikerer du at den faller av pinnen. Slå pinnen lett mot kanten av bollen og drei den rundt noen ganger, så overflødig Candy Melts renner av og glasuren blir fin og glatt. Pynt så med kakekrymmel, sølvkuler eller annet før glasuren har stivnet. Sett kakene kaldt så glasuren blir helt stiv.