Popcorn med sjokolade og karamell

Popcorn med sjokolade og karamell

Disse er veldig enkle å lage!

Oppskrift av: Leif Inge Bårdsen

Ingredienser

  • 1 l

    Ferdigpoppet popcorn
  • sjokolade
  • Karamellsaus:

  • 200 g

    brunt sukker
  • 200 g

    meierismør
  • 1 dl

    Lys sirup
  • 1 ts

    Vaniljeekstrakt
  • 0.5 ts

    natron
  • Slik gjør du det:

    Ha popcornet i en langpanne dekket med bakepapir eller silikonmatte. Jeg foretrekker å bruke silikonmatte, da holder seg bedre på plass.
    Ha alle ingrediensene til karamellsausen unntatt vaniljeekstrakten og natronen i en kjele.
    Varm opp blandingen under stadig omrøring til smøret har smeltet og karamellen bobler og blir brun i fargen. Den er passe når den er ca 135 grader. Bruk et sukkertøytermometer. Jeg har ikke det, men det småkokte i ca 7-9 min.
    Ta kjelen av platen og rør i vaniljeekstrakt og natron.
    Hell så den varme karamellsausen over popcornet. Og vend popcornet rundt slikt at det dekker alle. Spre popcornet jevnt på stekebrettet. Settes i ovnen på 175 grader i ca 15-17 min. Rør forsiktig i blandingen ca. hvert 6 min. Pass på så det ikke brenner seg!
    Ta ut popcornet når det er ferdig. Bruk en tresleiv eller en skje til å skille popcornene fra hverandre. Pass på! Det er veldig varmt!
    Avkjøl popcornet helt. Brekk de så fra hverandre.
    Smelt litt mørk sjokolade over vannbad. Ha den i en sprøytepose. Og sprøyt sjokoladen over popcornet.
    Da er det bare å kose seg!