Popcorn med sjokolade og karamell
Disse er veldig enkle å lage!
Oppskrift av: Leif Inge Bårdsen
Ingredienser
1 l
Ferdigpoppet popcornKaramellsaus:
200 g
brunt sukker200 g
meierismør1 dl
Lys sirup1 ts
Vaniljeekstrakt0.5 ts
natronSlik gjør du det:
Ha popcornet i en langpanne dekket med bakepapir eller silikonmatte. Jeg foretrekker å bruke silikonmatte, da holder seg bedre på plass.
Ha alle ingrediensene til karamellsausen unntatt vaniljeekstrakten og natronen i en kjele.
Varm opp blandingen under stadig omrøring til smøret har smeltet og karamellen bobler og blir brun i fargen. Den er passe når den er ca 135 grader. Bruk et sukkertøytermometer. Jeg har ikke det, men det småkokte i ca 7-9 min.
Ta kjelen av platen og rør i vaniljeekstrakt og natron.
Hell så den varme karamellsausen over popcornet. Og vend popcornet rundt slikt at det dekker alle. Spre popcornet jevnt på stekebrettet. Settes i ovnen på 175 grader i ca 15-17 min. Rør forsiktig i blandingen ca. hvert 6 min. Pass på så det ikke brenner seg!
Ta ut popcornet når det er ferdig. Bruk en tresleiv eller en skje til å skille popcornene fra hverandre. Pass på! Det er veldig varmt!
Avkjøl popcornet helt. Brekk de så fra hverandre.
Smelt litt mørk sjokolade over vannbad. Ha den i en sprøytepose. Og sprøyt sjokoladen over popcornet.
Da er det bare å kose seg!