Populære cupcakes med Oreo

Populære cupcakes med Oreo

Disse cupcakesene med Oreo faller garantert i smak blant barna!

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

3.5 dl

Helmelk, romtemperert

2 ts

Vaniljeekstrakt

7 stk

Store eggehviter, romtempererte

400 g

Hjemmelaget Cake flour (oppskriften finner du under)

400 g

sukker

0.5 ts

salt

170 g

Usaltet smør i terninger, kaldt

1 pk

Oreo-kjeks, delt opp i biter

Cake Flour:

125 g

hvetemel

1 ss

Potetmel eller maisenna

Hvit sjokoladefrosting:

200 g

Usaltet smør

150 g

melis

200 g

Smeltet hvit sjokolade, avkjølt

150 g

kremost

1 ts

Vaniljeekstrakt

Slik gjør du det:

Cake flour:Bland inn 1 ss potetmel eller maisenna per 125 g hvetemel. Sikt dette sammen minst fem ganger.
Cupcakes:Forvarm ovnen til 180 ºC.
Finn frem to muffinsbrett med muffinsformer og sett demtil side så lenge.
Bland sammen helmelk,vaniljeekstrakt, vaniljefrø og eggehviter i en bolle og sett til siden.
Ha cake flour, sukker, bakepulver og salt i en miksebolle og miks dette lettsammen.
Tilsett smør, litt om gangen, og fortsett å mikse til alt erblandet og ligner på brødsmuler. Dette tar ca. 3 minutter.
Tilsett melkeblandingen og miks på lav hastighet til den er godt blandet inn.
Skru opp til høy hastighet og miks i ca. 5 minutter.
Hvis du vil ha vanlige, hvite cupcakes fordeler du røren mellom formene nå.
Jeg knuser Oreo-kjeksene og blander dem inn i røren før jeg fordeler denmellom formerne.
Frosting: Ha smør i en miksebolle sammen med melis ogmiks til det er luftig.
Tilsett smeltet hvit sjokolade (avkjølt) og kremost, og fortsett åmikse til blandingen er jevn og luftig.
TIPS: Sett bollen med glasuren i fryseren i 5–10 minutteretter at du har pisket den, og pisk den deretter luftig igjen. Da blir den mer stabil, og dermed enklere å dekorere med.
Topp hver kremtopp med en Oreo-kjeks om ønskelig.