Populære cupcakes med Oreo
Disse cupcakesene med Oreo faller garantert i smak blant barna!
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
Ingredienser
3.5 dl
Helmelk, romtemperert2 ts
Vaniljeekstrakt0.5 stk
vaniljestang, bare frøene7 stk
Store eggehviter, romtempererte400 g
Hjemmelaget Cake flour (oppskriften finner du under)400 g
sukker4 ts
bakepulver0.5 ts
salt170 g
Usaltet smør i terninger, kaldt1 pk
Oreo-kjeks, delt opp i biterCake Flour:
125 g
hvetemel1 ss
Potetmel eller maisennaHvit sjokoladefrosting:
200 g
Usaltet smør150 g
melis200 g
Smeltet hvit sjokolade, avkjølt150 g
kremost1 ts
VaniljeekstraktSlik gjør du det:
Cake flour:Bland inn 1 ss potetmel eller maisenna per 125 g hvetemel. Sikt dette sammen minst fem ganger.
Cupcakes:Forvarm ovnen til 180 ºC.
Finn frem to muffinsbrett med muffinsformer og sett demtil side så lenge.
Bland sammen helmelk,vaniljeekstrakt, vaniljefrø og eggehviter i en bolle og sett til siden.
Ha cake flour, sukker, bakepulver og salt i en miksebolle og miks dette lettsammen.
Tilsett smør, litt om gangen, og fortsett å mikse til alt erblandet og ligner på brødsmuler. Dette tar ca. 3 minutter.
Tilsett melkeblandingen og miks på lav hastighet til den er godt blandet inn.
Skru opp til høy hastighet og miks i ca. 5 minutter.
Hvis du vil ha vanlige, hvite cupcakes fordeler du røren mellom formene nå.
Jeg knuser Oreo-kjeksene og blander dem inn i røren før jeg fordeler denmellom formerne.
Frosting: Ha smør i en miksebolle sammen med melis ogmiks til det er luftig.
Tilsett smeltet hvit sjokolade (avkjølt) og kremost, og fortsett åmikse til blandingen er jevn og luftig.
TIPS: Sett bollen med glasuren i fryseren i 5–10 minutteretter at du har pisket den, og pisk den deretter luftig igjen. Da blir den mer stabil, og dermed enklere å dekorere med.
Topp hver kremtopp med en Oreo-kjeks om ønskelig.