Pumpkin Bread With Caramelized walnuts
Mmmmm ... Duften av dette brødet vil garantert gjøre deg sulten!
Oppskrift av: Leif Inge Bårdsen
Ingredienser
400 g
mel2 ts
natron1 ts
fint salt0.5 ts
bakepulver600 g
sukker2 ts
Malt kanel0.5 ts
nellik, malt0.5 ts
muskat, malt2 dl
Nøytral olje4 stk
egg1 bokser
gresskarpure1 dl
vann65 g
hakket valnøtterGlasur
0.5 dl
melk5 ss
melisKaramelliserte Valnøtter
30 g
valnøtter3 ss
brunt sukker1 ss
smørSlik gjør du det:
Sett ovnen på 175 grader.
Smør 3 brødformer. Eller lag ett stort brød og resten i cupcakeformer etc.
Ha alle de tørre ingrediensene i en stor bakebolle utenom nøttene. Miks dette godt sammen.
Ha så i resten.
Bland dette sammen til en fin røre. Vend i hakket valnøtter.
Fyll formene 2/3 fulle.
Brødene steks i ca 50-60 min. Ta tannpirkertesten for å sjekke. Stikk en tannpirker midt i brødet. Skal komme ut ren.
Avkjøl.
Glasur
Lag en tykk glasur av melk og melis.
Smør dette på toppen av gresskarbrødene.
Om du skal fryse noen av brødene så ville jeg gjort det uten glasur og karamalliserte valnøtter. Og heller ta dette på rett før server.
Karamelliserte Valnøtter
Smelt smøret i en kjele. Ha i brunt sukker. La dette småkoke litt. Ha så i grovhakket valnøtter. Rør godt og la det småkoke i 1 min. Avkjøl
Strø på toppen av brødene