Pumpkin Bread With Caramelized walnuts

Pumpkin Bread With Caramelized walnuts

Mmmmm ... Duften av dette brødet vil garantert gjøre deg sulten!

Oppskrift av: Leif Inge Bårdsen

Ingredienser

  • 400 g

    mel
  • 2 ts

    natron
  • 1 ts

    fint salt
  • 0.5 ts

    bakepulver
  • 600 g

    sukker
  • 2 ts

    Malt kanel
  • 0.5 ts

    nellik, malt
  • 0.5 ts

    muskat, malt
  • 2 dl

    Nøytral olje
  • 4 stk

    egg
  • 1 bokser

    gresskarpure
  • 1 dl

    vann
  • 65 g

    hakket valnøtter
  • Glasur

  • 0.5 dl

    melk
  • 5 ss

    melis
  • Karamelliserte Valnøtter

  • 30 g

    valnøtter
  • 3 ss

    brunt sukker
  • 1 ss

    smør
  • Slik gjør du det:

    Sett ovnen på 175 grader.
    Smør 3 brødformer. Eller lag ett stort brød og resten i cupcakeformer etc.
    Ha alle de tørre ingrediensene i en stor bakebolle utenom nøttene. Miks dette godt sammen.
    Ha så i resten.
    Bland dette sammen til en fin røre. Vend i hakket valnøtter.
    Fyll formene 2/3 fulle.
    Brødene steks i ca 50-60 min. Ta tannpirkertesten for å sjekke. Stikk en tannpirker midt i brødet. Skal komme ut ren.
    Avkjøl.

    Glasur

    Lag en tykk glasur av melk og melis.
    Smør dette på toppen av gresskarbrødene.
    Om du skal fryse noen av brødene så ville jeg gjort det uten glasur og karamalliserte valnøtter. Og heller ta dette på rett før server.

    Karamelliserte Valnøtter

    Smelt smøret i en kjele. Ha i brunt sukker. La dette småkoke litt. Ha så i grovhakket valnøtter. Rør godt og la det småkoke i 1 min. Avkjøl
    Strø på toppen av brødene