Queimada - galicisk ildvann
Når kveldene blir kalde og mørke samles grupper av galisere for å drikke denne drikken som skal ha røtter i den hedenske religionen til deres keltiske forfedre.
Christopher Sjuve
15 minutter
Drink og cocktailIngredienser
Slik gjør du det:
Seansen skal helst skje på en strand i skumringen, under ledelse av en bruxo - heksemester. Iført en drakt av skinn og strå og hjelm med horn på hodet, fremsier han mystiske formler og besvergelser mens han rører i det store karet med queimada, som skal ha magiske egenskaper. Den skal skjerpe tanken, fjerne sykdommer, rense kroppen og gjenopprette energi og vitalitet. Slik gjør du: Hell sprit (unntatt 3 ss) i en ildfast bolle. Tilsett 4 ss sukker og sitronskallet og rør det godt opp fra bunnen. Hell resten av sukkeret i en gryteskje eller sleiv og tilsett resten av spriten i skjeen. Tenn på blandingen i skjeen, og tilsett den flammende væsken litt etter litt i bollen under konstant omrøring. Flammene slukkes ved å legge lokk på bollen. Server den varme queimadaen i små steintøyboller eller lignende. Tips: Orujo er druebrennevin fra Galicia med alkoholinnhold på over 50%. Det kan erstattes med italiensk grappa. Velg da en grappa med høyest mulig alkoholprosent. Om ønskelig kan en tilsette fruktbiter eller kaffebønner, eventuelt også kaffe, appelsinlikør og/eller portvin.