Rask pai med epler
Denne paien er helt nydelig!
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
4 porsjoner
150 g
smør1 dl
brunt sukker0.5 ts
kanel2 ss
sitronsaft1 dl
valnøtter4 pl
butterdeig12 stk
Tynne skiver marsipan4 stk
eplerSlik gjør du det:
Smelt smør og sukker i en stekepanne på lav varme til sukkeret har løst seg opp.
Grovhakk valnøttene og tilsett i smørblandingen sammen med kanel og sitronsaft. La blandingen trekke på svak varme til passe karamellsaus.
Trykk ut butterdeigsplatene, men la det bli igjen en liten kant rundt.
Fordel marsipanskiver over butterdeigen. Rens og del eplene i skiver og legg over marsipanskivene. Hell karamellsausen over. Stek epletertene i ovn ved 200° i ca. 15-20 min.
Serveres med pisket krem eller vaniljeis.