Raspberry cheesecake brioche
Brioche, ostekake og bringebærmelis er faktisk utrolig godt!
Oppskrift av: Leif Inge Bårdsen
Ingredienser
Brioche
450 g
hvetemel0.5 pk
tørrgjær4 ss
sukker2 dl
melk1 stk
egg50 g
Romtemperert meierismørOstemasse
200 g
philadelphia80 g
melis0.5 ts
sitronsaft1 stk
egg50 g
Frosne bringebærCrumble
3 ss
smør85 g
hvetemel50 g
brunt sukker0.25 ts
fint saltPynt
1 pk
Friske bringebærSlik gjør du det:
Ha alle ingrediensene i en eltebolle utenom smøret.
Eltes ca. i 6 mintil det blir en smidig og glatt deig. Den skal samle seg fint i midten av eltebollen når den eltes.
Elt så i smøret.
Dekk til bollen og la den heve på et lunt sted i ca. 40 min, eller til dobbel størrelse.
Mens deigen hever seg, lager ostekakemassen og crumble (smuldredeig).
Ostemassen
Ha alt i en bolle og rør for hånd. Ostemassen skal ikke bli for bløt.
Knus de frosne bringebærene forsiktig med en gaffel før du rører dem i ostemassen. Ikke rør for mye!
Sett ostemassen i kjøleskapet.
Crumble (smuldredeig)
Alt blandes i en bolle med en gaffel.
Rør til alt blander seg. Du får en klumpete blanding, den skal være slik.
Sett blandingen i kjøleskapet.
PS! Ikke vask kjelen du smeltet smøret i, hvorfor kommer jeg tilbake til seinere.
Fortsett med briochedeigen. Ha deigen på bordet og rull den ut til en avlang pølse.
Del pølsen opp i ca. 12 emner, ca. 70-75 gram per emne.
Sett dem på et stekebrett som er dekket med bakepapir.
Dekk dem til eller sett dem i stekeovnen til etterheving i ca. 15 min. Et lite tips er å koke opp litt vann og ha vannet i en liten bolle som du setter nederst i ovnen mens deigen hever. Dette gjør at deigen hever fortere og den tørker ikke ut.
Når bollene er ferdig hevet så skal vi gjøre dem klare til å fylles.
Sett ovnen på 200 grader varmluft.
Nå kommer kjelen som du smeltet smøret i tipset!
Så, pannen med smør! Denne er ikke varm nå, så stryk fingrene på bunnen av kjelen slik at de blir dekt med smør. Bruk så fingertuppene å press bollene litt flatere, og lag en stor grop i hver bolle. Det er her vi skal ha ostemassen i, og den er ganske bløt. Lag et vidt hull, da blir det mer fyll! Smør på fingertuppene gjør at deigen ikke henger fast i fingrene.
Ta så ut ostemassen, og ha den over på et litermål. Da blir det enkelt å helle den på bollen.
Fyll opp like mye vann som egg i en kopp og pisk det godt sammen før du pensler bollene.
Du kan også bruke friske bringebær på toppen, tre stk på hver bolle.
Strø så smuldredeig over bollene.
Stekes i ca. 13-15 min til de blir gyldne.
Du kan også lage en superenkel glasur å ha på bollene. Dette er ikke nødvendig, men gjør det lille ekstra.
Til glasuren brukker du melis, vann og bringebærpulver.
Ha litt melis og litt vann i en bolle, og ca. 1 ts bringebærpulver. Rør sammen til en tykk glasur.
Sprøyt glasuren på bollene når de er avkjølt.