Ribbe i baguette
Dette er en måte å lage ribbe før jul på, uten å ødelegge den magisk ribbeopplevelsen på julaften.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
180 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
1 kg
bacon uten svor1 fl
chilisaus, søt1 stk
baguette, lang1 stk
hvitløkGulrøtter
4 stk
gulrøtter1 ss
sukker1 ss
eddikSlik gjør du det:
Forvarm ovnen til 180 grader.
Fjern eventuel svor på ribba. Ha på rikelig med salt og pepper.
Legg ribba i en ildfast form med svoren ned. Ha i hele flasken med sweet chili. Fyll på med kokende vann til det nesten dekker.
Del opp hvitløken i fedd og legg den i vannet. Bak ribba først i en time før du snur den.
Bak i ytterligere en 1-1,5 timer.
Dersom sausen ikke er tykk, så hell den over i en kjele og kok den litt inn (så den tykner litt). Gulrøtter
Riv gulrøttene fint. Bland med sukker og eddik. Baguetten
Varm opp baguettene. Del dem i to. Smør på med sausen fra ribba. Hakk ribbekjøtt og legg på.
Legg på gulrøttene og legg toppen baguett på toppen.
De kan pakkes og taes med på tur.
Kjøttet kan spares og brukes over flere dager om det oppbevares i en tett boks i kjøleskapet.