Riskrem med rød saus

Riskrem med rød saus

Fløyelsmyk riskrem med hjemmelaget rød saus er en herlig, norsk tradisjonsdessert.

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

4 porsjoner

  • 500 g

    risgrøt
  • 4 ss

    sukker
  • 1 ts

    vaniljesukker
  • 3 dl

    kremfløte
  • Rød saus

  • 2 dl

    Husholdningssaft
  • 3 dl

    vann
  • 1 ss

    potetmel
  • 2 ss

    vann
  • Slik gjør du det:

    Pisk fløten med sukker og vaniljesukker. Bland inn grøt til riskremen har fått ønsket konsistens.
    Saus: Gi rød saft og vann et raskt oppkok i en kjele. Rør potetmel ut i kaldt vann. Tilsett potetmelblandingen i den kokende saften i en tynn stråle samtidig som du rører rundt. Når sausen koker opp, trekkes den til side. Blir sausen stående og koke, blir den grå og seig. Avkjøl sausen.
    Server riskrem i skåler med rød saus og et mandeldryss på toppen.
    Ha gjerne ekstra saus i en liten mugge ved siden av.