Riskrem

Riskrem

Hjemmelaget riskrem med rød saus fra bladet Hjemmet.

Camilla LaHart
15 minutter
Dessert

Ingredienser

4 porsjoner

0.5 kg

risengrøt

4 ss

sukker

2 dl

Husholdningssaft

3 dl

vann

2 ss

vann

Slik gjør du det:

Riskrem: Pisk fløten med sukker og vaniljesukker. Bland inn grøt til riskremen har fått ønsket konsistens.
Saus: Gi rød saft og vann et raskt opp­kok i en kje­le.
Rør po­tet­mel ut i kaldt vann.
Til­sett potetmelblandingen i den ko­ken­de saf­ten i en tynn strå­le sam­ti­dig som du rø­rer rundt.
Når sau­sen ko­ker opp, trek­kes den til side. Blir sau­sen stå­en­de og koke, blir den grå og seig. Av­kjøl sau­sen.
Ser­ver ris­krem i skå­ler med rød saus og et man­del­dryss på top­pen. Ha gjer­ne eks­tra saus i en li­ten mug­ge ved si­den av.