Ristede kamskjell med aspargesbønner og appelsinsaus

Ristede kamskjell med aspargesbønner og appelsinsaus

Oppskrift av: Wenche Andersen

Slik gjør du det:

Krydre kamskjellene med salt og pepper og stek i smør i panne 1 1/2 min på hver side. Sett til side og varm i stekeovn ved 180 ºC i 2 min, rett før servering. Del aspargesbønner på langs og kok i 2 min i fosskokende lettsaltet vann. Avkjøl straks i iskaldt vann. La vannet renne godt av. Surr finhakket sjalottløk i smør, tilsett bønnene rett før servering og fres i 2-3 min. smak til med salt og pepper. Kok inn appelsinjuice til 1/3, pisk inn sennep og kaldt smør. Smak til med salt og pepper. Sausen skal ikke koke etter at smøret er pisket inn. Anrett aspargesbønner midt på tallerken, legg kamskjellene over, drypp sausen rundt og pynt med en kvast frisk kjørvel, dill eller persille.

Kanskje disse også frister?