Hopp til hovedinnhold
Ritas sjokoladekake (uten gluten og melk)

Ritas sjokoladekake (uten gluten og melk)

Denne oppskriften fungerer like bra med både glutenfritt mel og hvetemel, så det er bare å bruke den meltypen som passer deg. Dersom du kan bruke melk, kan du bytte ut melkefri margarin med vanlig margarin eller smør.

Christopher Sjuve
90 minutter
Kake

Slik gjør du det:

Form: 24 cm i diameter. Dersom du dobler oppskriften, passer den til en langpanneform. Steking: 170 grader i 30-40 minutter Egg og sukker piskes til eggedosis. Bland i det tørre. Smelt margarin. Hell vannet i kjelen med smeltet margarin, og "kok" opp. Bland væsken i eggedosisen/melblandingen. Stek kaken. Glasuren lager du ved smelte margarin og sjokolade i vannbad. Bland i melis og pisk i egget. Smøres på kaken. På bildet er det også lagt et lag med glasur som fyll mellom to lag kake. Tips: Kaken kan gjerne fryses med glasuren på.