Ritas sjokoladekake (uten gluten og melk)
Denne oppskriften fungerer like bra med både glutenfritt mel og hvetemel, så det er bare å bruke den meltypen som passer deg. Dersom du kan bruke melk, kan du bytte ut melkefri margarin med vanlig margarin eller smør.
Christopher Sjuve
90 minutter
KakeIngredienser
3 stk
egg200 g
sukker2 ss
kakao1.5 ts
bakepulver1.5 ts
vaniljesukker1.5 dl
vannGlasur
60 g
margarinuten melk175 g
melis0.5 stk
eggSlik gjør du det:
Form: 24 cm i diameter. Dersom du dobler oppskriften, passer den til en langpanneform. Steking: 170 grader i 30-40 minutter Egg og sukker piskes til eggedosis. Bland i det tørre. Smelt margarin. Hell vannet i kjelen med smeltet margarin, og "kok" opp. Bland væsken i eggedosisen/melblandingen. Stek kaken. Glasuren lager du ved smelte margarin og sjokolade i vannbad. Bland i melis og pisk i egget. Smøres på kaken. På bildet er det også lagt et lag med glasur som fyll mellom to lag kake. Tips: Kaken kan gjerne fryses med glasuren på.