Rosinsnurrer
Oppskrift av: Aase Strømstad
120 minutter
BakverkIngredienser
3 dl
lettmelk50 g
gjær1 dl
margarin, flytende1 dl
sukker0.5 ts
salt500 g
hvetemelFyll:
2 dl
rosiner0.5 pk
makronfyllSlik gjør du det:
20 kaker. I ovn ved 200° i ca. 15 minutter. Varm melken til den er lunken, 37°/fingervarm. Rør ut gjæren, tilsett margarin, sukker og salt og elt deigen lett sammen med melet. Dekk den godt til og la den heve til dobbel størrelse, ca. 1 time. Lag makronfyllet etter anvisningen på pakken. Elt deigen lett om og kjevle den ut til et rektangel, ca. 30x40 cm. Smør makronfyll over og dryss på rosiner. Rull deigen fast sammen fra langsiden og skjær den i ca. 2 cm tykke skiver. Etterhev rosinsnurrene i ca. 20 minutter og stek dem midt i ovnen.