Roti
Oppskrift av: Niru Kumra
60 minutter
TilbehørIngredienser
1 porsjon
300 g
sammalt hvete, fin2 dl
vannSlik gjør du det:
Indiske hverdagslomper 1 porsjon = ca 12-14 stk Lag en passe fast deig av mel og vann. La deigen stå tildekket i ca. 10 - 15 min. Ha litt vann på hendene og kna deigen i et par minutter. Deigen kan lages i kjøkkenmaskin. Del opp deigen i små boller, rull hver bolle i mel før du begynner å kjevle. Rull lompen i melet igjen dersom den klebrer seg til kjevlet. Lag en rund lompe på tykkelse som en potetlompe, prøv deg fram. Legg lompen over i en tørr jernpanne eller teflonpanne. Smør eller olje er ikke nødvendig. Bruk matpinsett eller stekespade for å vende lompen når den skifter farge. Snu den en gang til etter et par minutter. Press forsiktig med en ren gryteklut til lompen blir gjennomstekt på begge sider. Smaker nydelig med ghee eller smør på og serveres både til daal linser og subji forskjellige grønnsaker.