Russiske pannekaker fra Schønberg Erkens kjøkken
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
DessertIngredienser
4 porsjoner
Slik gjør du det:
Smøret smeltes, irøres melet, spedes med melken og vannet; gis et oppkok, sitrondråper, salt og sukker has i. Avkjøles, irøres eggeplommer og stivvispede eggehviter. Stekes i smeltet smør på panne ved svak varme. Server med syltetøy mellom pannekakene, 2-3 i høyden. Råd: Lag røren og stek i stekepanne med lav kant, det er viktig å bruke svak varme. Når pannekaken skal snus, la den gli over på et grytelokk eller bunnen av en springform (sukkerbrødform) og la pannekaken skli med den ustekte siden ned i pannen. Bruk nyrørte bær mellom pannekakene ved servering. Dryss med melis. Russiske pannekaker kan også lages som små porsjonspnnekaker.