Rustikk hvit sjokoladekake med moreller
Denne sjokoladekaken er laget med hvit sjokolade, og blir derfor meget søt og rund i smaken, og sammen med morellene som blir ekstra aromatiske når de varmes opp blir dette en utrolig deilig sommerkake. Oppskriften er nok til én høy kake laget i springform á 20 cm.
Oppskrift av: Marie H. Roald
Ingredienser
150 g
hvetemel1 ts
bakepulver100 g
smør, romtemperert100 g
Hvitt sukker2 stk
Egg, store2 ts
Vaniljeekstrakt115 g
hvit sjokolade200 g
Moreller, uten steinSlik gjør du det:
Sikt sammen mel og bakepulver, og sett til side.
Rør smør og sukker hvitt og luftig, bruk en håndmixer eller en kjøkkenmaskin.
Pisk inn de to eggene.
Smelt sjokoladen på lav til medium varme. Om du bruker microbølgeovn trenger du bare å smelte i et par sekunder av gangen, rør godt mellom hver gang. På denne måten smelter sjokoladen fort og jevnt, og du unngår at den brenner seg.
Pisk inn den smeltede sjokoladen og vaniljeekstrakten.
Skyll og rens morellene. Del morellene i to og fjern steinen.
Smør og mel en springform på ca. 20 cm og ha over røren i formen.
Strø over moreller og trykk lett ned.
Stek kaken på 175 grader i ca. 45 - 55 minutter.
Avkjøl 10 minutter i formen, og avkjøl så helt på rist.
*Synes du kaken får for mye farge underveis kan du legge over et ark med sølfolie og la kaken steke videre til den er ferdig.