Saft

Saft

Oppskrift av: Aase Strømstad
120 minutter
Saft og syltetøy

Ingredienser

3 dl

vann

400 g

sukker

Slik gjør du det:

Alle typer bær, hagebær eller ville bær, kan kokes til saft (eller lag blandingssaft av 2-3 sorter). Bærene skal være fullmodne, da gir de størst saftutbytte. Rens bærene for rusk og blad. Stilker kan sitte på. Fyll bær og vann i kokekaret og kok langsomt opp. La det trekke under lokk til bærene har falt godt sammen, har skiftet farge og avgitt saft. Sil bærene gjennom silklede. Mål saften. Kok opp saften, rør inn 400 gram sukker pr. liter saft og gi saften et godt oppkok under omrøring så sukkeret smelter og saften koker ordentlig gjennom. Fyll den varme saften på varme flasker, som korkes med det samme. Oppbevares mørkt og kjølig.