Saftig appelsinkake med sjokolade
En tur på hytta eller i båten. Denne formkaken er perfekt til å ta med på tur, om ikke den blir spist i bilen, da...
Christopher Sjuve
45 minutter
KakeIngredienser
400 g
sukker320 g
smør, romtemperert4 stk
egg, romtempert1 dl
melk320 g
hvetemel2 ts
bakepulver2 ts
vaniljesukker1 stk
appelsin, finrevet skallFyll
125 g
smør4 dl
melis2 ts
vaniljesukker0.5 dl
appelsinsaft100 g
kokesjokolade, hvit1 stk
appelsin, finrevet skallSlik gjør du det:
1. Rør sukker og smør hvitt og porøst. Tilsette ett egg om gangen og pisk godt mellom hvert egg. ¨ 2. Tilsett væsken i røren vekselvis med hvetemel som er tilsatt bakepulver og vaniljesukker. 3. Rør til slutt inn appelsinskall. 4. Kle bunnen av formen med bakepapir og fordel røren jevnt i formen (ca 26 x 36). 5. Strø hakket sjokolade, eller sjokoladedråpene, på toppen av røren og stek kaken midt i ovnen på 180 °C i 35 minutter. Fyll: 1. Rør smør, melis, vaniljesukker og appelsinsaft mykt og luftig. 2. Smelt sjokoladen i vannbad, eller i mikrobølgeovn på ca 700 watt i 30 sekunder, og rør den inn i fyllet. 3. Tilsett til slutt appelsinskall og dekk toppen av kaken med det lyse fyllet.