Saftig appelsinkake
Oppskrift av: Wenche Andersen
90 minutter
KakeIngredienser
300 g
smør, mykt3 dl
sukker5 stk
egg1 stk
appelsin, finrevet skall0.75 dl
saft avappelsin6 dl
hvetemel1.5 ts
bakepulverTil dynking av varm kake
2 stk
pressetappelsinGlasur
Slik gjør du det:
Rør smør og sukker til det er luftig og kremaktig. Rør inn ett og ett egg. Rør godt mellom hver gang. Tilsett revet appelsinskall (kun det gule) og appelsinsaft. Sikt i hvetemel og bakepulver og rør inn. Fyll røren i en godt smurt springform, 22 cm. Stek på nederste rille i varm stekeovn 175 ºC i ca 50 min. Stikk huller i den nystekte kaken med en pinne og hell presset appelsinjuice i hullene. Avkjøl kaken på rist. Glaser med melisglasur og pynt med appelsinfileter.