Saftig banankake med valnøtter

Saftig banankake med valnøtter

Dette er en perfekt måte å bruke opp overmodne bananer på!

Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie
90 minutter
Bakverk

Slik gjør du det:

Sett stekeovnen på 200 grader og kle en liten brødform (1 1/2 liter) med bakepapir. For å få fine, rette hjørner med bakepapiret i brødforma, klipper jeg til to bakepapir. Ett like bredt som brødforma er bred og ett like bredt som forma er lang. Så sprayer jeg litt fett, slik at papiret ikke sklir, ned i bunnen av forma før jeg legger bakepapirremsene på plass.
Del opp bananene i småbiter og ha dem i en miksebolle sammen med sukkeret og vaniljesukkeret. Har du en flat kakevisper på mikseren din, bruker du den. Hvis ikke, bruker du den vanlige runde vispen. Kjør mikseren rundt til bananene er helt most og det har blitt ganske flytende i konsistensen. Tilsett eggene ett og ett og pisk dem inn også.
Mens mikseren fremdeles går, tilsetter du smøret litt etter litt og pisker det inn. Smøret må være helt mykt for at du skal greie det. Det har ingenting å si at det blir igjen bitte små smørklumper i røra. Bland sammen hvetemel og bakepulver og sikt det oppi bakebollen. Da er du sikker på å unngå melklumper i den ferdige kaka. Rør inn melet med en stor slikkepott.
Hakk opp sjokoladen og grovhakk valnøttene. Du kan også bruke sjokoladedråper som du får kjøpt i de fleste dagligvarebutikker. Bland det inn i røra før du heller alt oppi brødforma.
Sett forma på nederste rille i stekeovnen. Skru samtidig ned varmen til 190 grader. Stek kaka i 1 time og 5–10 minutter. Sjekk med en kakepinne etter 1 time for å sjekke om den er ferdig. Stikk pinnen midt nedi kaka. Kommer den tørr ut, er kaka ferdig.
La den avkjøles litt i kakeforma før du lar den avkjøles helt på en bakerist.