
Saftig eplekake
Denne eplekaken er saftig inni og sprø på toppen. En sikker vinner.
Oppskrift av: Tove Holter
Ingredienser
5 stk
egg4 dl
sukker2 ts
vaniljesukker7 dl
hvetemel4 ts
bakepulver1 dl
skummet melk150 g
smør, bremykt steke og bake4 stk
epler3 stk
eplerToppen
2 ts
kanel, malt50 g
brunt sukker6 stk
Bixit kjeksSlik gjør du det:
Denne kaken ble stekt i en liten langpanne (27 x 38 cm).
Smelt smøret og avkjøl det.
Pisk egg, sukker og vaniljesukker godt. Tilsett mel, bakepulver, melk og smeltet smør litt og litt og om hverandre.
Lag eplemos av 4 epler og skjær 3 epler i små biter (eller annen ønsket størrelse).
Rør forsiktig inn eplemosen. Ha røren i en liten bakepapirkledd langpanne, og ha så eplebitene utover kaken, og trykk dem godt nedi røra.
Ingrediensenen til den sprø toppen ble knust og blandetmed stavmikser, før jeg strødde det utover røra.
Kaken ble stekt på 200 grader i 40 minutter midt i ovnen.