Saftig glutenfritt havrebrød
Havre er en kornsort som er naturlig glutenfri. Dersom man bruker havre som er merket glutenfri, er man garantert at den ikke inneholder spor av glutenholdige kornslag. Havre er et supert supplement i en glutenfrit diett, søt og god er den også.
Oppskrift av: Kathrine Kragøe Skjelvan
Ingredienser
Slik gjør du det:
Mål opp gryn og ha over kokende vann i en egen bolle. La det stå og svelle.
Bland forsatsen i bakebollen på kjøkkenmaskinen og la den stå under lokk mens du måler opp resten. Etter 5-10 minutter har du over mel og frø i forsatsen og rører forsiktig med K-krok.
Bland så inn havregrøten og kjør opp hastigheten. Hell over ca 4 ss olje og kjør litt til.
Ta ut kroken og legg på lokk. Sett bollen i varmt vann og hev i ca 1 time.Elt deigen ut på melet benk og bak ut til to brød. Skjær striper i brødet og etterhev i ca 45 minutter over varmt vann. Stek på 200 grader i ca 45 minutter.