Saftig glutenfritt havrebrød

Saftig glutenfritt havrebrød

Havre er en kornsort som er naturlig glutenfri. Dersom man bruker havre som er merket glutenfri, er man garantert at den ikke inneholder spor av glutenholdige kornslag. Havre er et supert supplement i en glutenfrit diett, søt og god er den også.

Oppskrift av: Kathrine Kragøe Skjelvan

Ingredienser

Forsats

12 dl

vann

1 ss

honning

Havregrøt

3 dl

Glutenfri havre

1 dl

Fibrex/sukkeroefiber

Kokende vann til å dekke gryna

Mel

500 g

Schär bread mix

500 g

Schär fiberbakst

2 dl

Frø av ulike slag

Slik gjør du det:

Mål opp gryn og ha over kokende vann i en egen bolle. La det stå og svelle.
Bland forsatsen i bakebollen på kjøkkenmaskinen og la den stå under lokk mens du måler opp resten. Etter 5-10 minutter har du over mel og frø i forsatsen og rører forsiktig med K-krok.
Bland så inn havregrøten og kjør opp hastigheten. Hell over ca 4 ss olje og kjør litt til.
Ta ut kroken og legg på lokk. Sett bollen i varmt vann og hev i ca 1 time.Elt deigen ut på melet benk og bak ut til to brød. Skjær striper i brødet og etterhev i ca 45 minutter over varmt vann. Stek på 200 grader i ca 45 minutter.