Saftig gulrotkake

Saftig gulrotkake

Denne oppskriften passer til en langpanne på 30 x 40 cm.

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

6 dl

sukker

4 dl

Matolje

6 stk

egg

7.5 dl

hvetemel

3 ts

natron

3 ts

kanel

Glasur:

250 g

smør

400 g

kremost

500 g

melis

Slik gjør du det:

Ha sukker og olje i en stor bakebolle og visp godt. Pisk inn eggene ett og ett om gangen, og sikt inn hvetemel, natron, bakepulver og kanel til du har en jevn deig.
Riv gulrøttene fint og ha i deigen til slutt.
Ha deigen i en bakepapirkledd langpanne. Stek kaken midt i ovnen ved 175 grader i ca. 40 min.
Avkjøl kaken i formen.
Rør sammen smør, kremost, melig og vaniljesukker til en jevn og glatt ostekrem. Bre ostekremen i et tykt lag over kaken. Pynt med litt revet gulrot på toppen.