Saftig krydderkake med syrnet melk

Saftig krydderkake med syrnet melk

Krydderkake blir best om du bruker syrnet melk i den. I denne oppskriften bruker vi kefir.

Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
Kake

Ingredienser

  • 200 g

    smør, smeltet
  • 1 l

    kefir
  • 500 g

    sukker
  • 650 g

    hvetemel
  • 4 ts

    natron
  • 2 ts

    kanel
  • 2 ts

    kardemomme
  • 2 ts

    nellik
  • Slik gjør du det:

    Smelt smør og rør inn kefir og sukker. Bland sammen resten av ingrediensene og rør inn i deigen. Hell i en smurt/bakepapirkledt liten langpanne og stek i varm stekeovn 175 ºC i ca 40 min, på nederste rille. Avkjøl kaken litt før den tas ut av formen. Kaken holder seg saftig og myk uten frysing, men egner seg også godt til frysing. Tips: Skjæres opp i biter og serveres naturell eller med litt pisket krem og bær ved siden av.