Saftig sjokoladekake i langpanne

Saftig sjokoladekake i langpanne

Denne kaken har en hemmelig ingrediens - majones! Ikke la deg skremme - det er nettopp majonesen som gjør kaken ekstra god og saftig.

Oppskrift av: Manuela Kjeilen
60 minutter

Ingredienser

Kaken:

300 g

hvetemel

90 g

kakao

1.5 ts

natron

0.5 ts

bakepulver

0.5 ts

salt

3 stk

egg

350 g

sukker

2 ts

Vaniljeekstrakt

250 g

majones

Ganache:

Slik gjør du det:

Forvarm ovnen til 180 C.
Sikt sammen mel, kakao, natron, bakepulver og salt og sett det til side sålenge.
Ha egg, sukker og vaniljeekstrakt eller vaniljesukker i en miksebolle og miks i5 minutter på middels hastighet.
Skrap innsiden av bollen med en slikkepottog miks i 5 minutter til, men nå på høy hastighet.
Skrap innsiden av bollen igjen, tilsett majones og miks bare til den er godtblandet inn.
Sikt melblandingen inn i røren i to omganger sammen medvannet eller kaffe, og vend alt forsiktig sammen med en slikkepott.
Mix det i maks.30 sekunder.
Hell røren over i langpannen og stek kaken på midterste rille i ca. 25 minutter.Sjekk med en kakepinne om kaken er ferdig stekt. Hvis det henger våt rørepå pinnen når du tar den ut, trenger kaken noen minutter til i ovnen.
Avkjøl kaken helt før du har på ganache og ev. pynt.
Sjokoladeganache
300 g hakket, mørksjokolade av god kvalitet (70 % kakaoinnhold) eller melkesjokolade
3 dl kremfløte
Lag sjokoladeganache. Ha hakket sjokolade i en bolle.
Varm opp fløten tilkokepunktet og hell den over sjokoladen i tre omganger. Hver gang du heller fløte over sjokoladen, rører du godt.
La blandingen stå til den har blitt fastere.
Hvis du har tid kan du røre den opp igjen med en stavmikser rett før bruk, da kommersmaken enda bedre fram.
Bre ganachen utover den avkjølte kaken. Pynt med strøssel,kokosmasse eller annen pynt på toppen.