Saftig sjokoladekake i liten langpanne

Saftig sjokoladekake i liten langpanne

Denne myke og saftige sjokoladekaken er lagd i en liten langpanne i størrelse 27 x 38 cm.

Oppskrift av: Tove Holter

Ingredienser

  • 200 g

    smør, romtemperert
  • 100 g

    Hvitt sukker
  • 200 g

    brunt sukker
  • 2 ts

    vaniljesukker
  • 5 stk

    Romtempererte egg
  • 20 g

    kakao
  • 300 g

    mel
  • 1 ts

    bakepulver
  • 1 ts

    natron
  • 100 g

    Smeltet sjokolade, 70 %
  • 3 dl

    kefir
  • Kremen/glasuren:

  • 1.5 dl

    kremfløte
  • 1 pl

    Kokesjokolade, 70 %
  • 250 g

    melis
  • 2 ts

    vaniljesukker
  • 2 ss

    Espresso/sterk kaffe
  • 50 g

    smør, romtemperert (bør være veldig mykt)
  • 50 g

    Kremost naturell, romtemperert
  • Slik gjør du det:

    Smør, sukker og vaniljesukker ble pisket kremete og lyst. Deretter tilsatte jeg ett og ett egg, mens kjøkkenmaskinen gikk. Til slutt hadde jeg i det tørre og det våte (smeltet sjokolade og kefir) om hverandre.
    Kaken ble stekt midt i ovnen på 170 grader i 40 minutter.
    Avkjøles før kremen has på.

    Glasur

    Kok opp kremfløten. Ta kjelen til side og ha oppi sjokoladen. Rør til sjokoladen har smeltet. Avkjøles.
    Avkjølt sjokoladekremblanding piskes luftig sammen med melis og vaniljesukker. Etter noen minutter tilsatte jeg resten av ingrediensene litt og litt, mens kjøkkenmaskinen fortsatt gikk. Dette ble en veldig luftig krem.
    Etter en dag i kjøleskapet stivnet den, så ha den på den avkjølte kaka mens den fortsatt er luftig.
    Jeg likte denne kaken best da den var romtemperert.