
Saftig sjokoladekake med ganache og Bailey's Smørkrem!
Her får du en stor og saftig sjokoladekake, som er fylt med silkemyk ganache, og til slutt dekket med nydelig og glatt Bailey's sjokoladesmørkrem, som garantert kommer til å slå ann hos gjestene! Ikke bekymre deg for alkoholinnholdet, det er såppas lite at kremen kan nytes av de fleste. Denne oppskriften er nok til 2 kakebunner á 23 cm, som igjen deles i to. 4 kakebunner i alt. Nok til minst 15 personer.
Oppskrift av: Marie H. Roald
Ingredienser
Saftig sjokoladekake
400 g
smør, usaltet og romtemperert6 dl
Sukker, hvitt6 stk
Egg, store10 dl
hvetemel2 dl
bakekakao4 dl
Kokende vann2 dl
Rømme, lett3 ts
Vaniljeekstrakt2 ts
bakepulver2 ts
natron1 ts
saltGanache
500 g
dronningsjokolade1 dl
kremfløte150 g
smør, usaltetBailey's smørkrem
450 g
smør, usaltet og romtemperert650 g
melis60 g
bakekakao50 ml
Bailey's0.25 ts
Vaniljepulver0.5 ts
saltSlik gjør du det:
Saftig sjokoladekake
Pisk romtemperert smør og sukker med en elektrisk mikser i fem minutter, til blandingen blir hvit.
Sikt sammen mel, bakepulver, natron,og salt, og sett til side.
Tilsett eggene i smørblandingen, og rør godt.
Ha i melblandingen og rør godt.
Varm vannet og bland sammen med kakaoen. Avkjøl litt og bland i resten av deigen.
Rør inn rømmen og vaniljeekstrakten.
Smør formene du vil bruke med smør og mel.
Stek midt i ovnen på 175 grader, i ca. 50 minutter, eller til en prøvepinne kommer ut uten deig.
La avkjøle i formen i rundt 10 minutter før du tar ut av formen og lar avkjøle på rist til kaken er fullstendig kald/romtemperert.
Sett gjerne kakene i kjøleskapet mens du lager ganache og krem, da blir de fastere og lettere å dele.
Sjokoladeganache
Brekk opp sjokoladen i mindre biter og ha i en kjele sammen med fløten og smøret.
Om du vil kan du også gjøre dette over vannbad eller i mikrobølgeovn.
Smelt sammen på lav varme og rør godt og ofte.
Når du har en helt jevn røre setter du kjelen til side og lar avkjøle.
Sett gjerne i kjøleskap i 10-30 minutter, til du får en konsistens som er tykk, men enkel å spre utover.
Bailey's Sjokoladesmørkrem
Ha romtemperert smør i en stor miksebolle, og miks glatt.
Ha i melis, kakaopulver, vanilje og salt og miks til en jevn, tykk frosting.
Ha til slutt i Bailye's og miks røren jevn.
Synes du frostingen er for løs til å pynte med så kan du sette den i kjøleskapet til den oppnår ønsket konsistens.
Montering
Skjer hver kakebunn i to tynnere bunner.
Legg en bunn på det fatet du skal servere på, og bre 1/4 av ganachen jevnt over.
Legg på bunn nummer to og bre over like mye ganach. Fortsett til du har brukt opp alle kakebunnene, og all ganachen.
Bre et tynt lag av smørkremen rundt kaken, og sett i kjøleskapet i minst en time. Dette for at kaken skal sette seg, bli fastere og for at ganachen skal få sjansen til å "lime sammen" kakebunnene så de sitter stødig sammen.
Ta kaken ut av kjøleskapet og dekk med et tykt lag smørkrem både rundt og på toppen av kaken.
Ha en god del smørkrem i en sprøytepose med en åpen stjerne tip og sprøyt ut roser.
Dekorer videre med moreller, jordbær eller bringebær. Hva enn du liker.
Oppbevares i kjøleskap til den skal serveres.
Trenger gjerne 15 minutter eller mer i romtemperatur for å gjøre den lettere å skjære. Ganachen blir nemlig veldig hard.