Saftig sjokoladekake med kiwi

Saftig sjokoladekake med kiwi

Denne oppskriften passer til en liten langpanne på ca. 22 x 25 cm.

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

  • 4 stk

    egg
  • 2 dl

    sukker
  • 200 g

    kokesjokolade, mørk
  • 200 g

    smør
  • 2.5 dl

    hvetemel
  • 1 ts

    Bakeåpulver
  • 3 dl

    kremfløte
  • 2 ss

    sukker
  • Kiwipurè:

  • 3 stk

    kiwi
  • Sjokoladesaus fra flaske
  • Slik gjør du det:

    Pisk eggedosis av egg og sukker. Smelt sjokolade og smør sammen, og rør det inn i eggedosisen vekselvis med siktet mel og bakepulver.
    Hell røren i en bakepapirkledd langpanne og stek ved 225 grader i 20 min. Kaken skal ha en bløt kjerne.
    Visp kremfløten stiv med sukker.
    Skrell kiwi oh mos i en kjøkkenmaskin til du har en fin purè.
    Server kaken med krem, den friske fruktpureen og sjokoladesaus.