Saftig sjokoladekake
Saftig og deilig sjokoladekake med glasur – en sikker vinner i barneselskap såvel som til alenekos. Kaken kan fint fryses og tiner raskt om du plutselig skulle få gjester, eller bli skikkelig sjokoladesugen.
Jeanette Lauritzen
45 minutter
KakeIngredienser
8 porsjoner
Slik gjør du det:
Sett ovnen på 200 grader og kle en stor langpanne med bakepapir.
Smelt smør i en kjele med vann og kakao. Ta kjelen vekk fra platen og rør inn sukkeret til det løser seg opp. Pisk inn rømmen og deretter pisker du inn ett og ett egg. Så Har du i melet og natronen. Jeg bruker en elektrisk handmisker så alt blir godt blandet.
Når ovnen er varm setter du den inn og steker i ca 30 min. Sjekk med en kakenål om den er ferdig.
Mens kaken er i ovnen lager du glasuren, den skal nemlig på kaken mens den enda er helt varm. Smelt smøret (100g) og bland med kakao, vaniljesukker, melis og melk.
Når du har tatt kaken ut av ovnen, finn fram en gaffel og lag hull over hele kaken med den. Så heller du glasuren over, og smører den utover med en slikkepott.
Pynt den som du vil og avkjøl kaken helt.
(kaken på bildet ble laget til 4 åringens feiring i barnehagen, oppskriften er halvvert og stekt i en liten langpanne)