Saftig sjokoladekake

Saftig sjokoladekake

Sjokoladekake med vaniljesirup og saftig glasur er aldri feil...

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

Saftig sjokoladekake

  • 150 g

    smør
  • 100 ml

    espresso
  • 75 g

    brunt sukker
  • 200 g

    sukker
  • 160 g

    hvetemel
  • 20 g

    kakao
  • 1 ts

    Vanilla bean paste (valgfri)
  • 2 stk

    egg
  • 75 g

    rømme
  • 1 ts

    natron
  • Vaniljesirup (valgfritt)

  • 1 dl

    vann
  • 100 g

    sukker
  • 1 ts

    Vanilje
  • Sjokoladeglasur

  • 150 ml

    fløte
  • 20 g

    Usaltet smør
  • 180 g

    Hakket mørk sjokolade (53%)
  • Slik gjør du det:

    Fremgangsmåte kake
    Smelt smør, tilsett brunt sukker, sukker og espresso.
    Trekk kjelen fra varmen og rør til sukkeret er oppløst.
    Tilsett hakket sjokolade, og rør til den er smeltet og godt blandet med resten av ingrediensene.
    Sikt hvetemel (for glutenfri variant sikt i mandelmel, rismel og maisenna), kakao og vanilje i en bolle, og rør i smør- og sjokoladeblandingen.
    Pisk egg og rømme i en annen bolle, bland inn natron.
    Rør denne blandingen forsiktig sammen med den andre.
    Smør innsiden av en springform (20 cm) med smør, dekk bunnen med bakepapir.
    Hell i røren og sett kaken i forvarmet ovn på 160 grader.
    Stek kaken i ca. 60 minuter.
    Fremgangsmåte vaniljesirup
    Ha vann og sukker i en liten kasserolle og kok til sukkeret er oppløst.
    Tilsett vanilje.
    Sett den avkjølte kaken over på en rist og dynk den godt med sirup.
    La sirupen trekke inn i kaken for du glaserer den.
    Sjokoladeglassur
    Hakk sjokolade i små biter.
    Kok opp fløte og ta kjelen fra varmen.
    Bland i sjokoladen og rør til den er smeltet.
    Tilsett smøret og rør til glasuren er blank. Er blandingen for tykk, sprer du med litt kald fløte.
    Ta springformen av kaken og fjern bakepapiret.
    Hell glasuren og fordel den over hele kaken.
    Kaken er klar til servering når glasuren er stivnet.
    Kaken smaker utmerket etter et par dager i kjøleskapet, men det er viktig å la den stå i romtemperatur en god stund førservering.