Salat med mozzarella og grillet chili
Oppskrift av: Jamie Oliver
15 minutter
SalatIngredienser
4 porsjoner
Slik gjør du det:
Nok en flott salat som både kan inngå på et antipasto-bord, serveres som hovedrett eller som fyll i en sandwich. Enkle smaker: Hele greia er basert på den melkeaktige, bløte mozzarellaen og den litt mer raffinerte heten i grillet chili. Hvis du kan få tak i det, så kjøp bøffelmozzarella. Dette er den opprinnelige mozzarellaen og er altså lagd av bøffelmelk. Det betyr at osten smaker bedre og er mer nyansert, både i tekstur og smak. Denne salaten blir ikke noe bra hvis du bruker det gummiaktige, fæle ostestoffet som brukes på kjøpepizza. Jeg bruker vanligvis 1 frisk rød chili for hver mozzarellakule, men føl deg for all del fri til å bruke mer eller mindre hvis du vil. Prikk huller i chiliene med en spiss kniv, ellers risikerer du at de blåser seg opp og eksploderer i fjeset på deg, og legg dem rett i den åpne flammen hvis du har gasskomfyr. Hvis ikke, kan du legge dem i en jernpanne på svært varm plate. Uansett må du sørge for at chiliene blir svartbrente på alle sider, så vend flittig på dem. Når de er helt svarte, legger du dem i en matpakkepose av plast, i plastfolie eller liknende, eller i en skål med lokk. La dem ligge i 5 minutter, til de er avkjølt. Dette damper skinnet på chiliene og gjør det lettere å flå og rense dem. Mens chiliene damper, deler du forsiktig hver mozzarella i fire-fem biter med fingrene og fordeler dem slumpmessig på en stor tallerken. Flå og rens chiliene, og snitt dem i strimler på langs, så tynne som du vil ha dem. Det er ganske viktig å strø strimlene jevnt ut over mozzarellaen, og uhyre viktig å vaske hendene med en gang du har gjort det, før du begynner å gni deg i øynene eller andre steder! Nå river du noen basilikumblader og drysser over, sammen med salt og nymalt pepper. Til slutt gir du salaten en liten sprut sitronsaft og en raus klunk olivenolje. Bravo!