Sandkaker

Sandkaker

Denne oppskriften gir ca. 35 stk.

Oppskrift av: Camilla Agerup

Ingredienser

  • 200 g

    smør
  • 250 g

    hvetemel
  • 100 g

    Mandler, skåldede og malte
  • 1 stk

    egg
  • 100 g

    sukker
  • Slik gjør du det:

    Smuldre smør og mel.
    Tilsett mandler, egg og sukker.
    Arbeid deigen sammen, og la den hvile en times tid i kjøleskapet.
    Sett stekeovnen på 175° og smør sandkakeformene godt med smeltet smør.
    Trill deigen til en lang pølse og del den i like store emner.
    Trill hvert emne til en kule. Trykk kulene ut i formene.
    Bruk gjerne mel på hendene slik at deigen ikke klistrer seg.
    Stek kakene midt i ovnen i 10–15 min, og la dem avkjøles litt i formene før de hvelves ut på rist.
    Oppbevares i tett boks eller i fryseboksen.