Sarah Bernhardt i langpanne

Sarah Bernhardt i langpanne

Hva med en Sarah Bernhardt i langpanne til helgekos?

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

Mandelbunn

400 g

mandler

450 g

melis

6 stk

Eggehviter

Sjokoladeglasur

200 g

Mørk sjokolade i biter

1 ss

Smør eller kokosfett

Sjokoladekrem

115 g

sukker

30 g

vann

225 g

hakket mørk sjokolade

200 g

Usaltet smør i terninger

1 ts

Kaffeekstrakt

Slik gjør du det:

Sett ovnen på175°C.
Finhakk mandler i en blender sammen med bakepulver.
Pisk eggehvitene stive, tilsett vaniljesukker og melis litt og litt og pisk videre til du har en tykk marengs.
Legg bakepapir i en langpanne, den jeg bruker er 30 x 40 cm.
Bland mandler inn i marengsrøren og fordel det i langpannen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30 minutter.
Avkjøl kakebunnen helt, før du dekker den med fyllet.
Sjokoladekrem
Hell vann og sukker i en kjele, la den stå på komfyren på middels varmeog rør til du ser at sukkeret er oppløst.
Skru opp varmen til det høyeste. Nå må du ikke røre mer i det. Ta kjelen av platen når du ser at blandingen har fått en fin karamellfarge.
Tilsett kremfløte, men vær forsiktig,det kan boble og bruse opp når du heller i fløten.
Sett det tilbake på komfyren og se til at alt blandes godt sammen.
Hell det over hakket sjokolade (eller sjokoladeknapper) med én gang.
Sett mikseren i gang på lavest mulig hastighetslik at sjokolade og karamell blandes godt sammen.
Når sjokolade- og karamellblandingen er avkjølt tilsettes smør i terninger og evt. kaffeekstrakt.
Miks til det er fluffy.
Bre fylletover mandelbunnen og sett kaken kaldt i minst 3 timer, eller over natten for en enda bedre smak.
Smelt sjokolade sammen med smør eller kokosfett, og bre det over kaken.
Sett kaken kaldt og ta den ut av kjøleskapet like før servering.
Jeg dekorerte toppen med mandelgodteri som er dekket med "gull", og noen biter dekorerte jeg med 24 karat gullblader.
Gulldekoren er bare hvis du vil lage noelitt ekstra eksklusivt, det har selvsagt ingen ting å si for den fantastiske smaken om du utelater den.
Ta kaken ut av formen og skjær i passende biter.