Seige, glutenfrie sjokoladekjeks

Seige, glutenfrie sjokoladekjeks

Disse kjeksene er ikke bare glutenfrie. De er deilige og sprø på utsiden og seige inni.

Oppskrift av: Manuela Kjeilen
60 minutter
Kake

Ingredienser

1 porsjon

Sjokoladekjeks

85 g

sukker

0.5 ts

bakepulver

35 g

kakao

0.5 ts

salt

Pynt

Knuste polkagriser

Slik gjør du det:

Mal mandler i en kvern eller matprosessor.
Bland mandler sammen med sukker, flytende glukose, eggehvite, kakao, salt, hakket sjokolade og vanilje.
Rør raskt sammen til du får en jevn mandeldeig med en slikkepot eller skje.
Fordel deigen i 15-18 store kjeks på en bakeplate dekket med bakepapir.
Trykk kjeksen flat med hånden din. Dette er klissete.
Stek kjeksene midt i ovnen ved 160 grader varmluft i 15 minutter.
Avkjøl kakene på platen.
Disse kjeksene er supre å fryse ned (bruk en plastpose til dette).
Så er det pynten.
Smelt sjokoladen. Dette kan gjøres over vannbad eller i mikro.
Dypp halvparten av hver kjeks i den smeltede sjokoladen.
Legg kjeksene på brettet med bakepapiret.
Når sjokoladen begynner å bli stiv, drysser du knuste polkagriser over.

Kanskje disse også frister?