Seige cookies med hvit sjokolade og sitron
Søte og syrlige cookies med hvit sjokolade og sitron. En smakfull vri på den kjente og kjære chocolate chip cookie'en! Oppskriften er nok til ca. 20 store cookies.
Oppskrift av: Marie H. Roald
Ingredienser
350 g
hvetemel1 ts
bakepulver1 ts
natron1 ts
salt200 g
smør, usaltet250 g
brunt sukker75 g
Hvitt sukker1 ss
Sitronskall, finrevet1 ts
Limeskall, finrevet2 stk
Egg, store2 ts
Vaniljeekstrakt200 g
Hvit sjokolade, grovhakketSlik gjør du det:
Sikt sammen mel, salt, bakepulver og natron, og sett til side.
Smelt smøret og la avkjøle noen minutter.
I en stor bolle rører du sammen brunsukker, hvitt sukker, sitronskall og limeskall.
Pisk så inn det smeltede smøret.
Pisk inn ett og ett egg, og ha så i vaniljeekstrakten.
Tilsett melblandingen og rør godt til du har en klissete jevn deig.
Bruk en god slikkepott og rør inn hakket hvit sjokolade.
Dekk til deigen med plastfolie og sett i kjøleskapet i 30 minutter.
Bruk deigen rett fra kjøleskapet og lag emner på en stekeplate kledd med bakepapir, ca. 2 ss per emne.
Stek på 175 grader i 15-20 minutter, og avkjøl på rist. (20-25 minutter om du ønsker helt sprø kjeks).
Eventuelt kan du la deigen hvile i kjøleskapet over natten og steke som henvist ovenfor.
Oppbevar i luftett boks eller plastpose i romtemperatur ( eller i kjøleskap om du har det veldig varmt inne).