Seige cookies med hvit sjokolade og sitron

Seige cookies med hvit sjokolade og sitron

Søte og syrlige cookies med hvit sjokolade og sitron. En smakfull vri på den kjente og kjære chocolate chip cookie'en! Oppskriften er nok til ca. 20 store cookies.

Oppskrift av: Marie H. Roald

Ingredienser

350 g

hvetemel

1 ts

natron

1 ts

salt

75 g

Hvitt sukker

1 ss

Sitronskall, finrevet

1 ts

Limeskall, finrevet

2 stk

Egg, store

2 ts

Vaniljeekstrakt

200 g

Hvit sjokolade, grovhakket

Slik gjør du det:

Sikt sammen mel, salt, bakepulver og natron, og sett til side.
Smelt smøret og la avkjøle noen minutter.
I en stor bolle rører du sammen brunsukker, hvitt sukker, sitronskall og limeskall.
Pisk så inn det smeltede smøret.
Pisk inn ett og ett egg, og ha så i vaniljeekstrakten.
Tilsett melblandingen og rør godt til du har en klissete jevn deig.
Bruk en god slikkepott og rør inn hakket hvit sjokolade.
Dekk til deigen med plastfolie og sett i kjøleskapet i 30 minutter.
Bruk deigen rett fra kjøleskapet og lag emner på en stekeplate kledd med bakepapir, ca. 2 ss per emne.
Stek på 175 grader i 15-20 minutter, og avkjøl på rist. (20-25 minutter om du ønsker helt sprø kjeks).
Eventuelt kan du la deigen hvile i kjøleskapet over natten og steke som henvist ovenfor.
Oppbevar i luftett boks eller plastpose i romtemperatur ( eller i kjøleskap om du har det veldig varmt inne).