Sesamkaker
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
BakverkIngredienser
30 g
sesamfrø100 g
smør, mykt1 stk
egg200 g
hvetemel1 stk
sitron, revet skall1 stk
appelsin, finrevet skall1 stk
lime, revet skall avSlik gjør du det:
Rist sesamfrøene i en tørr stekepanne til de er gyllende, uten å bli brune. Rør smør og sukker lyst lett og luftig. Rør inn egg. Tilsett hvetemel, revet skall av sitrusfrukter (kun det fargede skallet) og presset appelsinsaft. La ev deigen ligge litt kaldt før den kjevles ut. Kjevle ut til en "pepperkake-tynn" leiv og stikk ut halvmåner eller runde kaker med hjelp av et glass. Pensle med egg og dryss med sesamfrø. Stek på bakepapirkledt stekebrett, midt i varm stekeovn 200 ºC i 6-8 min. Avkjøl på rist.