Sirupskake med krydder

Sirupskake med krydder

Denne oppskriften gir ca. 12 biter.

Oppskrift av: Camilla Agerup

Ingredienser

300 g

hvetemel

2 ts

kanel

0.5 ts

salt

0.5 ts

pepper

500 g

Mørk sirup

1 stk

egg

1.5 ts

Natron rørt ut i 2 dl kokende vann

Glasur:

100 g

melis

0.5 stk

Sitron, skallet

Slik gjør du det:

Smør og stø sidene på en springform som er 24 cm i diameter.
Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle. Visp sammen sirup, egg og olje i en annen bolle. Løs opp natron i varmt vann. Ha i sirupsblandingen og natronvannet vekselvis i det tørre, rør mellom hver gang til du har en glatt og klumpfri røre.
Hell røren i formen og stek kaken i nedre del av ovnen ved 180 grader i ca. 1 time. Sjekk med en kakenåk om kaken er gjennomstekt. La kaken avkjøles i formen før glasur strykes på.
Bland revet sitronskall, melis og myk kremost sammen til en klumpfri glasur. Smør den på kaken og dryss et lett kaneldryss over like før servering.