Sirupskake med krydder
Denne oppskriften gir ca. 12 biter.
Oppskrift av: Camilla Agerup
Ingredienser
300 g
hvetemel2 ts
ingefær, malt2 ts
kanel0.5 ts
nellik, malt0.5 ts
salt0.5 ts
pepper1 ts
bakepulver500 g
Mørk sirup1 dl
rapsolje1 stk
egg1.5 ts
Natron rørt ut i 2 dl kokende vannGlasur:
200 g
kremost naturell100 g
melis0.5 stk
Sitron, skalletSlik gjør du det:
Smør og stø sidene på en springform som er 24 cm i diameter.
Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle. Visp sammen sirup, egg og olje i en annen bolle. Løs opp natron i varmt vann. Ha i sirupsblandingen og natronvannet vekselvis i det tørre, rør mellom hver gang til du har en glatt og klumpfri røre.
Hell røren i formen og stek kaken i nedre del av ovnen ved 180 grader i ca. 1 time. Sjekk med en kakenåk om kaken er gjennomstekt. La kaken avkjøles i formen før glasur strykes på.
Bland revet sitronskall, melis og myk kremost sammen til en klumpfri glasur. Smør den på kaken og dryss et lett kaneldryss over like før servering.