Sitron- og blåbæriskrem
Fløyelsmyk iskrem som passer perfekt som dessert.
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
Ingredienser
Vaniljeiskrem (grunnoppskrift)
5 dl
kremfløte175 g
Søt kondensert melk (ikke Vikingmelk)1 ts
Vanilla bean paste eller vaniljeekstraktSitron- og blåbæriskrem
1 porsjon
Vaniljeiskrem (grunnoppskrift, se over)1 stk
Sitron, både sitronsaft og revet sitronskall0.5 dl
yoghurt naturell2.5 dl
Blåbærsaft, oppskrift i fremgangsmåtenSlik gjør du det:
Slik lager du vaniljeiskrem
Pisk fløte luftig.
Bland i vanilje og søt kondensert melk, og rør alt godt sammen.
Du har nå en grunnoppskrift på vaniljeiskrem.
Nå kan du tilsette ønsket smakeller la den være slik den er, før du har kremen over i en oppbevaringsboks med lokk, og setter i fryseren i minst 5 timer (eller helst over natten).
Slik lager du blåbæriskrem
Lag 1 porsjon vaniljeiskrem (grunnoppskrift).
Tilsett yoghurt naturell, blåbærsaus,sitronskall og sitronjuice, og rør alt godt sammen.
Hakremen over i en oppbevaringsboks med lokk, og sett i fryseren i minst 5 timer (eller helst over natten).
Jeg bruker en lekker silikonform og dekker den med plastfolie før jeg fryser den.
Server iskremen og nyt!