Sitroncupcake med rosa sukker
Cupcakes med sitron, vanilje og rosa sukker... Mmmm!
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
Ingredienser
Sitroncupcake
230 g
Usaltet smør5 dl
sukker2 ts
Vaniljepaste5 stk
Store egg350 g
mel2 ss
Maizena2 ts
bakepulver0.5 ts
salt125 ml
rømmeVanilla bean frosting
7 stk
Eggehviter5 dl
sukker1 stk
vaniljestangSlik gjør du det:
Sett ovnen på 180 grader.
Sett 24 cupcakeformer ito muffinsbrett.
Pisk smør og sukker helt fluffy i 8 minutter.
Tilsett så alle eggeplommene på en gang og miks det videre i cirka 3 minutter.
Sikt mel, maizena, salt og bakepulver 3 ganger.
Tilsett det i mikseren sammen med rømme.
Pisk eggehviten stiv, og bland det i røren.
Fyll 3/4 del av hver cupcakeform medrøren. Jeg bruker en iskremskje til dette.
Sett det hele i ovnen på 180 grader i cirka 25 minutter.
Avkjøl helt, før du fyllerog pynter dem.
Jeg fyller disse cupcakes med deilig sitronmasse.
Topp dem så med vanilla bean frosting.
Fremgangsmåte vanilla bean frosting
Ha alle ingredienser i en stor bolle.
Kok opp vann i en kjele. Sett bollen over det kokende vannet.
Hell røren i en mikserbolle og miks i ca. 4 minutter på laveste hastighet.
Øk hastigheten og miks i ytterligere 3 minutter til bollen ikke lenger føles varm.
Visp for hånd i ca. 4 minutter eller til sukkeret er oppløst.
Ønsker du fin pastellfarge, kan du tilsette en dråpe eller to med konditorfarge og mikse videre i ca. 1 minutt.
Rosa sukker lager du enkelt ved å blande en liten dråpe rosa pastafarge i en pose sammen med sukker, rist posenog så har du rosa sukker.
Det går fint å brukeandre farger om du foretrekker det.
Dekorer disse cupcakene med 3 enkle swirl med vanilla bean frosting, og rull dem i rosa sukker.