Sitronkake med sesamfrø
En lettlaget og holdbar sitronkake med sesamfrø, honning og yoghurt. Perfekt å ta med på påsketur!
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
KakeIngredienser
2 stk
egg2 dl
sukker1 dl
yoghurt naturell1 ss
honning0.5 dl
solsikke- eller raps-olje2 dl
hvetemel1 ts
bakepulver4 ss
sesamfrø1 ss
sukker, bruntSlik gjør du det:
Varm stekeovnen til 200 grader. Visp egg og sukker til eggedosis. Rør inn yoghurt, honning sitronskall ( kun det gule) og olje. Bland sammen hvetemel og bakepulver og visp dette inn i deigen. Smør en avlang form og dryss med 2 3 ss sesamfrø i bunn og på kantene. Hold av 1 ss sesamfrø til å drysse over kaken sammen med brunt sukker. Hell deigen i formen, dryss over brunt sukker og sesamfrø og stek på rist på nederste rille i ca 30 min. La kaken avkjøles litt i formen før den tas ut .