Sitronmuffins med hvit sjokoladekrem

Sitronmuffins med hvit sjokoladekrem

Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
Bakverk

Ingredienser

50 g

smør

1.25 dl

melk

2 stk

egg

2 dl

sukker

1.5 ts

bakepulver

Hvit sjokoladekrem

4 ss

melis

Slik gjør du det:

Varm stekeovnen til 175 ˚C. Smelt smør og tilsett melk, blandingen skal være ganske varm, men uten å koke. Visp egg og sukker til eggedosis. Tilsett den varme melken i en tynn stråle mens du rører godt. Tilsett revet sitronskall og saft.
Bland inn mel og bakepulver. Hell deigen i muffinsformer eller i et muffinsbrett (bruk eventuelt papirformer i brettet). Stek på midterste rille i 20-30 min. Avkjøl på rist.
Bryt opp den hvite sjokoladen i mindre biter, legg i en skål og smelt sjokoladen over et vannbad. Rør myk kremost og melis inn i den smeltede sjokoladen. Smør kremen på avkjølte muffins.
Dryss eventuelt over pynt.
Skal muffins fryses, frys dem uten hvit sjokoladekrem!