Sitronmuffins med hvit sjokoladekrem
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
BakverkIngredienser
50 g
smør1.25 dl
melk2 stk
egg2 dl
sukker3 dl
hvetemel1.5 ts
bakepulverHvit sjokoladekrem
100 g
hvit sjokolade4 ss
melisSlik gjør du det:
Varm stekeovnen til 175 ˚C. Smelt smør og tilsett melk, blandingen skal være ganske varm, men uten å koke. Visp egg og sukker til eggedosis. Tilsett den varme melken i en tynn stråle mens du rører godt. Tilsett revet sitronskall og saft.
Bland inn mel og bakepulver. Hell deigen i muffinsformer eller i et muffinsbrett (bruk eventuelt papirformer i brettet). Stek på midterste rille i 20-30 min. Avkjøl på rist.
Bryt opp den hvite sjokoladen i mindre biter, legg i en skål og smelt sjokoladen over et vannbad. Rør myk kremost og melis inn i den smeltede sjokoladen. Smør kremen på avkjølte muffins.
Dryss eventuelt over pynt.
Skal muffins fryses, frys dem uten hvit sjokoladekrem!