Sitronpai
Denne sitronpaien har en frisk og herlig smak.
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
4 porsjoner
Slik gjør du det:
Smuldre smør og mel. Tilsett kaldt vann og lag en jevn deig. La deigen stå kaldt ca. 30 min.
Kjevle ut en rund leiv og kle en smurt pai- eller springform med denne.
Klem den godt ut og opp langs kanten. Renskjær kanten og prikk med gaffel. Stek bunnen ved 200° i ca. 15 min.
Vask og tørk sitronene godt før du river skallet.
Ha smør og sukker i en tykkbunnet kjele og la det smelte på lav varme.
Tilsett sitronsaft og sitronskall og rør godt sammen.
Visp lett sammen eggene som tilsettes sitronblandingen under omrøring. Varm forsiktig opp sitronblandingen mens du rører til den begynner å tykne, det skal ikke koke. Sitronkremen er ferdig når den henger igjen på baksiden av en tresleiv. Hele prosessen tar ca. 30–50 min.
Hell kremen i en sil slik at du får luket bort eventuelle kjerner og skallrester. Ha over plastfolie og sett til avkjøling. La plastfolien ligge tett inntil overflaten, slik at du unngår snerk på sitronkremen.
Fyll paiskallet med sitronkrem.
Visp hvitene til marengsen stive i en helt ren bolle og med en helt ren visp. Tilsett sukkeret litt etter litt mens du visper til massen blir blank og stiv. Fordel marengsen oppå sitronkremen og sett paien under grill ved 220° noen sekunder, til marengsmassen er gyllen. Avkjøl paien før servering.
Tips! For å få eggehvitene stive, er det helt nødvendig at du bruker en ren bolle og visp. Fett gjør at det blir vanskelig å få marengsen stiv.